ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ:ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ & ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ-ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τριάντα οκτώ οι νεκροί,66 οι τραυματίες εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται στην ΜΕΘ,είναι ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε-σήμερα τα ξημερώματα-στα Τέμπη,από την ισχυρή σύγκρουση δύο τρένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός της μιας αμαξοστοιχίας δεν πρόλαβε να πατήσει το κουμπί,με το οποίο αλλάζει πορεία το τρένο και σιδηροδρομική γραμμή,με αποτέλεσμα να επέλθει η θανατηφόρα σύγκρουση.

Στα τρένα επέβαιναν 342 επιβάτες,ενώ 10 άτομα ήταν το προσωπικό.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων αλλά και των τραυματιών πρόκειται να αυξηθεί ώρα με την ώρα.

Διευκρινίζεται ότι οι 66τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης,της Κατερίνης και της Λάρισας.

Εκτιμάται ότι το 80%των επιβατών ήταν νέα παιδιά.

Ο Πρωθυπουργός ωστόσο της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης,κήρυξε σε Τριήμερο Εθνικό Πένθος στην χώρα μας,για την Εθνική Τραγωδία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.Από 1η Μαρτίου έως και την 3η Μαρτίου,θα κυματίζει μεσίστια η σημαία σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας.Αναστέλλονται επίσης στην χώρα μας,όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις,σαν ένδειξη συμπαράστασης για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την προγραμματισμένη του περιοδεία στην Θεσσαλονίκη,μόλις έγινε γνωστή η τραγωδία.

Στην περιοχή θα μεταβούν-προς το παρόν- η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,καθώς και ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας,αναμένεται να φτάσει σε λίγη ώρα,στον τόπο της τραγωδίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο